5 Aralık 2020 Cumartesi

ANANASLI KUP KROKANLI

ananaslı kup krokanlı


Havaların çok sıcak olduğu bu günlerde ağır tatlılar yerine, meyveli ve dondurmalı tatlılar hem sağlık hemde kilo kontrolümüz açısından çok uygun olacaktır :) Bildiğiniz üzere ananasın faydaları saymakla bitmez ama benim için en önemli faydası vücuttaki ödemi atması ve diyete çok yardımcı olmasıdır. Ayrıca, bu tatlının bir güzel özelliği de krokanın pekmez ile yapılması. Çünkü, krokan şekerin eriyip karamelize olmasıyla elde edilir. Krokanın içindeki cevizler de bonusu :) Şimdi büyük keyifle bu hafif ve kolay tatlının tarifine geçebilirim :) 

4 kişilik
MALZEMELER:
- 1 adet ananas
- kaymaklı dondurma
- çikolata sos
- krokan

Krokan için;
- 1 çay bardağı iri parça ceviz veya badem
- 2 yemek kaşığı dut veya üzüm pekmezi
- 1 çay kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
1) Bir tavada krokan yapmak için tereyağı ve pekmezi eritiyoruz. Karamelize olup koyulaşınca ceviz veya bademleri ekliyoruz. Ardından bir yağlı kağıdın üzerine alarak soğutuyoruz. 
2) 4 adet kup bardağın içine eşit miktarda doğranmış ananasları yerleştiriyoruz. Üzerlerine ikişer top dondurma ilave edip krokanlar ile dondurmaların üzerine paylaştırıyoruz. 
3) Az miktarda çikolata sosu ile süsleyerek servis yapıyoruz.

NOT: Ben hazır çikolata sosu kullandım ama 80 gr. çikolata ile 1 türk kahvesi sütü hafifçe ısıtarak, evde çikolata sosu hazırlayabiliriz.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok: