5 Aralık 2020 Cumartesi

ORMAN KEBABI


orman kebabı

Benim her zaman severek yaptığım ve lezzetine de bayıldığım bir yemek. Misafirlerim içinde sıklıkla hazırladığım bir tarif. Çünkü hem görüntüsü hemde tadı gerçekten çok beğeniliyor. Patatesler ve havuçların kızartılmasından çekinmeyin çünkü az yağda neredeyse kavurarak kızartıyoruz. O nedenle çok vakit almıyor. Sizlerinde bu yemeği denemenizi tavsiye ediyorum:)

MALZEMELER:
- 500 gr. dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 yemek kaşığı kekik
- tuz
- karabiber
- zeytinyağı
- 3 su bardağı su 

YAPILIŞI:
1) Isıtılmış tencereye,  2 yemek kaşığı zeytinyağı döküp üzerine de etleri ekleyip, yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
2) Düdüklü tencerede pişirmek isterseniz 10 - 15 dk. arası  pişirmek yeterli olur. (Ben düdüklü tencerede 1 bardak su ile 10 dk. pişirdim.) Diğer tencerede ise; etler yumuşayana kadar su ilavesiyle pişiriyoruz.
3) Patates ve havuçları küp doğrayıp 3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağında kızartıyoruz.
4) Soğanı da küçük küçük yemeklik doğrayıp, ayrı bir tencerede zeytinyağı ile kavuruyoruz ve etlerin suyunu süzüp soğanlara ekliyoruz.
5) Kızaran patates, havuç ve haşlanmış bezelyeleri etlerin üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerine 3  su bardağı su, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip 15 - 20 dk. kısık ateşte pişiriyoruz.
6) Yemeği 5 dk. dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok: