5 Aralık 2020 Cumartesi

PATATESLİ KAŞARLI RULO BÖREK

patatesli rulo börek

Çıtır çıtır bir börek tarifi vermek istiyorum sizlere:) Lezzetiyle hem sabah kahvaltısına hem de beş çayına çok yakışıyor. En önemli detayı böreğin bir gece mutlaka buzlukta kalması gerekiyor. Dilerseniz bu böreği önceden hazırlayın ve buzluğa bırakın, ihtiyaç anında çıkarıp oda sıcaklığında yarım saat bekletip sonra da dilimleyip fırında kolayca pişirin. Ama buzlukta uzun süre beklemeyecek ise yukarıda yazdığım gibi mutlaka bir gece buzlukta kalması gerekir.

MALZEMELER:
- 6 adet yufka
- 4 adet haşlanmış patates
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber

YAPILIŞI:
1) Patatesler haşlandıktan hemen sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek pütürsüz olana dek eziyoruz. (patatesler soğuduktan sonra ezilmesi hem zorlaşıyor hem de zeytinyağı ve tuz yeterli ölçüde içine işlemiyor.)
2) Tüm yufkaları ortadan ikiye kesiyoruz. Bir tane yarım yufkanın üzerine süt ve zeytinyağı karışımından sürüyoruz. 4.yufkaya kadar bu şekilde devam ediyoruz. 4.yufkanın da üzerine karışımdan sürüyoruz ve patatesli harçtan parça parça ekliyoruz. Kaşar peynirinden bir miktar serpiyoruz.
3) Ardından 5.yufka ve 6.yufkaların üzerine de karışımdan sürüyoruz. Tekrar patatesli harçtan yufkanın sadece yuvarlak kenarına seriyoruz. (Parça parça değil yani yufkanın 4/3'ü ne ince bir sıra şeklinde yayıyoruz.) Sıkıca rulo yapıyoruz ve kalan altı yufkayı da bu şekilde hazırlıyoruz. 
4) Börekleri bir gece buzlukta bekletiyoruz, pişirmeden yarım saat oda sıcaklığında bekletip birer parmak kalınlığında kesiyoruz.
5) Bir yumurta ve iki yemek kaşığı yoğurdu çırparak, böreklerin üzerine sürüyoruz.
6) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...












Hiç yorum yok: