2 Aralık 2020 Çarşamba

VİŞNELİ BROWNİ

browni

2015 yılının çikolata tadında geçmesi dileğiyle...

MALZEMELER:
- 4 adet yumurta
- 160 gr. bitter çikolata
- 150 gr. şeker (1 su bardağından bir iki parmak eksik kadar)
- 150 gr. tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı vişne


browni

YAPILIŞI:
1) Çikolata ve tereyağını küçük parçalara ayırıp ısıya dayanıklı kap içinde, içi kaynar su dolu bir tencerenin içine kabı yerleştirerek benmari usulü eritiyoruz. Soğuması için ara sıra karıştırarak bekletiyoruz.
2) Yumurta aklarını ve sarılarını ayırıyoruz. Sarılarını şeker ile mikser yardımıyla 5 dk. çırpıyoruz.
3) Ardından elenmiş un ile çikolatayı ilave ederek, mikserle karıştırıyoruz.
4) Cam bir kase içine tuz ve yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra çikolatalı karışıma, yumurta aklarını metal bir kaşıkla söndürmeden dikkatlice karıştırarak yediriyoruz. 
5) Vişnelere un serperek hamura ekliyoruz. Yağlı kağıt ile kaplanmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba hamuru aktarıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: