Gerçekten tadı
damakta kalan muhteşem bir ana yemek. Dilerseniz pilav ile de servis
yapabilirsiniz. Biz fırında bebek patates ve salata ile yedik. Birbirlerine çok
yakıştılar. Patateslerin kabuklarını soymadan iyice yıkayıp, fırçalıyorum.
Kurulayıp büyüklüğüne göre ikiye veya üçe bölüp, bence tüm lezzetini veren taze
biberiye, zeytinyağı, deniz tuzu, 2 diş sarımsak ve karabibere bulayıp, yağlı
kağıt serilmiş fırın tepsisinde 220 derecede kızarana kadar pişiriyorum.
- 500 gr.kontrafile (ince şeritler halinde doğranmış)
- 300 gr.mantar
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4-5 adet salatalık turşusu (büyükse 2 adet)
- 200 gr.krema
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
YAPILIŞI:
1) Etleri az
zeytinyağında kavurup, suyunu bırakıp çekmesinden sonra, etler halen
yumuşamamışsa biraz su ekleyerek pişiriyoruz. Ardından, suyunu süzdürüp
bekletiyoruz.
2) Ayrı bir tencerede limonlu su içerisinde mantarları 5-6 dk. haşlıyoruz.
3) Geniş bir
tava içerisinde yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar
kavurup, içerisine etleri, tuzu, karabiberi ve unu ekleyip birkaç dakika daha
kavuruyoruz.
4) İnce
şerit halinde doğranmış salatalık turşusunu ve doğranmış mantarları da ilave
edip karıştırıyoruz.
5) En son krema, hardal ve tereyağını ekleyip tüm malzeme ile özdeşleşene ve biraz yoğunlaşana kadar kısık ateşte 7-8 dk. pişiriyoruz. Çok bekletmeden sıcak olarak servis ediyoruz. Zira bekledikçe çok katılaşıyor.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder