2 Aralık 2020 Çarşamba

BOEUFSTROGANOF

BOEUFSTROGANOF

Gerçekten tadı damakta kalan muhteşem bir ana yemek. Dilerseniz pilav ile de servis yapabilirsiniz. Biz fırında bebek patates ve salata ile yedik. Birbirlerine çok yakıştılar. Patateslerin kabuklarını soymadan iyice yıkayıp, fırçalıyorum. Kurulayıp büyüklüğüne göre ikiye veya üçe bölüp, bence tüm lezzetini veren taze biberiye, zeytinyağı, deniz tuzu, 2 diş sarımsak ve karabibere bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 220 derecede kızarana kadar pişiriyorum.

MALZEMELER:
- 500 gr.kontrafile (ince şeritler halinde doğranmış)
- 300 gr.mantar
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4-5 adet salatalık turşusu (büyükse 2 adet)
- 200 gr.krema
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber

YAPILIŞI:
1) Etleri az zeytinyağında kavurup, suyunu bırakıp çekmesinden sonra, etler halen yumuşamamışsa biraz su ekleyerek pişiriyoruz. Ardından, suyunu süzdürüp bekletiyoruz.
2) Ayrı bir tencerede limonlu su içerisinde mantarları 5-6 dk. haşlıyoruz.
3) Geniş bir tava içerisinde yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurup, içerisine etleri, tuzu, karabiberi ve unu ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
4) İnce şerit halinde doğranmış salatalık turşusunu ve doğranmış mantarları da ilave edip karıştırıyoruz.
5) En son krema, hardal ve tereyağını ekleyip tüm malzeme ile özdeşleşene ve biraz yoğunlaşana kadar kısık ateşte 7-8 dk. pişiriyoruz. Çok bekletmeden sıcak olarak servis ediyoruz. Zira bekledikçe çok katılaşıyor.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: