2 Aralık 2020 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

kemalpaşa tatlısı

Biz ev halkı kemalpaşa tatlısını çok seviyoruz. Fırsat buldukça yaptığım ve çok severek yediğimiz hafif bir tatlı. Daha önce muhallebi içinde Kemalpaşa tatlısı tarifini görmüştüm. Fakat hiç deneme fırsatı bulamamıştım. Hafif sütlü tatlı sevenler için muhteşem bir lezzet olduğunu söyleyebilirim. Benim gibi denemeyenler varsa bu tarifi kullanabilir. Şimdiden afiyet olsun…

MALZEMELER:
-      Yarım paket kemalpaşa
-      1 su bardağı şeker
-      2 su bardağı su

Muhallebisi için;
-      1 lt.süt
-      4 yemek kaşığı un
-      3 yemek kaşığı mısır nişastası
-      1,5 ajda çay bardağı şeker
-      1 paket vanilya
-      1 küçük kutu krema (200 ml)

YAPILIŞI:
1) Kemalpaşa tatlısı için öncelikle ocak üzerinde su ve şekeri, eriyene kadar karıştırıyoruz, içine kemalpaşaları atıyoruz. Dağılmadan pişmelerine dikkat edip, yumuşadığında ocaktan alıp bekletiyoruz.
2) Muhallebi malzemelerini krema hariç bir tencere içinde öncelikle iyice karıştırıyoruz, ardından ocak üzerinde koyulaşana dek pişiriyoruz. Koyulaştıktan sonra 2-3 dk. daha göz göz olmasını bekleyip ocaktan alıyoruz.
3) Muhallebiyi 5 dk. soğuttuktan sonra kremayı ekleyip, mikser yardımıyla 3-4 dk. pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.
4) Kupların büyüklüğüne göre bir veya iki adet kemalpaşa tatlısı ekleyip, üzerlerine muhallebiyi paylaştırıyoruz. En üst bölüme tekrar bir Kemalpaşa tatlısı ilave ederek, dilediğimiz şekilde süsleyerek, buzdolabında soğuttuktan servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: