Kış mevsimine yakışan hafif
tadıyla portakallı revani:)
MALZEMELER:
- 5 adet yumurta
- 5 kahve türk kahve fincanı un
- 4 kahve türk kahve fincanı şeker
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
Şurup için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- çeyrek limon suyu
- 1,5 su bardağı portakal suyu
Şurup buz gibi, tatlı ılık olacak!!!
YAPILIŞI:
1) Öncelikle şurubu
hazırlıyoruz. Şeker, su ve limon suyunu 10-15 dk. kaynatıyoruz. Taze portakal
suyunu ekleyip soğuması için bekletiyoruz. Şurup mutlaka buzdolabında
soğutulmalı.
2) Ardından şeker ve
yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz.
3) Portakal suyu,
portakal kabuğu, kabartma tozu, sıvı yağ ve elenmiş unu ekleyerek
karıştırıyoruz.
4) Yağlanmış fırın
kabına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
5) Tatlıyı 5 dk.
soğuması için beklettikten sonra, şurubunu döküp, servis için 4-5 saat
bekletiyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder