2 Aralık 2020 Çarşamba

YUFKADAN PİZZA

yufkadan pizza

Evde kalan iki yufka değerlendirmesiyle, nefis bir pizza. Çok kolay, çok basit ama çooookk lezzetli. Sabah kahvaltısında veya çay sofrasına yakışan muhteşem bir tat. Mutlaka deneyin:)

MALZEMELER:
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı salça + 1 tatlı kaşığı ketçap + 2 yeme kaşığı zeytinyağı
- Pizza malzemeleri isteğinize göre (sosis, sucuk, mantar, zeytin, domates, biber, kırmızı közlenmiş biber)

YAPILIŞI:
1) 28 veya 30 cm.lik bir tepsi veya kalıp içini yağlıyoruz.  Bu arada resimde ki tepsi 30 cm. Yufkanın bir tanesini bütün olarak kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsinin içine yayıyoruz. Süt ve zeytinyağı karışımından bolca sürüyoruz. Daha sonra tepsinin yan tarafında iki parmak yükseklik kalacak şekilde, kenarları içe doğru katlıyoruz. Yani buradaki amaç pizza malzemesi yeri biraz aşağıda, kenarlar hafif yüksek kalacak şekilde, pizza görünümü verebilmek. Sütlü karışımdan katlanan kenarlara da sürüyoruz.
2) Diğer ikinci yufkaya da aynı şekli uyguluyoruz. Ama sütlü karışımından sadece katlanan kenarlarına sürüyoruz, çünkü ortasına pizza malzemesini ekleyeceğiz.
3) Salça, ketçap ve zeytinyağını karıştırıp, pizzanın orta bölümüne sürüyoruz. Biraz kaşar peyniri serpiyoruz, ardından tüm malzemeyi de ekleyip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirmeye başlıyoruz.
4) Fırından almadan son 5 dk.sında kalan kaşar peynirini serpip bu şekilde pişiriyoruz.
5) Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: