2 Aralık 2020 Çarşamba

KAVURMALI VE BİBERLİ TART


biberli tart

Oldum olası tuzlu tartları çok severim. Bu tartın tarifini de senelerdir sürekli kullanırım, üzerindeki malzemeyi kafama değiştiririm. Bu kez evde kalan kavurmayı değerlendirmek adına böyle bir deneme yaptım. Sonuç mükemmel, kesinlikle denenmesi gereken bir tarif:)

MALZEMELER

100 gr. tereyağı
12- 13 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;
- 100 gr. kavurma
- 1 adet sarı amerikan biberi
- 1 adet kırmızı amerikan biberi
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz, karabiber ve zeytinyağı

biberli tart

YAPILIŞI

1. Geniş bir kap içerisinde, oda ısısında yumuşamış tereyağı, un, yoğurt, sirke ve tuzu yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

2. Ayrı bir tencere içinde, zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine küp küp doğranmış kavurma ve biberleri ekleyerek 2-3 dk. daha kavurun. Tuzunu ve karabiberini ilave edip, soğuması için bekletin.

3. Hamuru yağlanmış tart kabına yayıp, üzerine kavurmalı ve biberli harcı yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce kaşar peynir rendesini ilave edip 5 dk. daha pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: