2 Aralık 2020 Çarşamba

KUZU ETLİ TAZE BAKLA


taze bakla

Bakla sevmeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif.  Mayhoş tadıyla kuzu etli bakla yemeği enfes oldu. Bahara merhaba diyen tam bir lezzet deposu. Pazarlarda taze taze boy gösteren baklalar için değişik bir alternatif:)


MALZEMELER:
- 1 kg. taze bakla
- 500 gr. kuzu eti (kuşbaşı)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım demet dereotu
- 6-7 dal taze soğan
- 1 yemek kaşığı sirke
- tuz
 - karabiber
- su


taze bakla

YAPILIŞI:
1. Baklaların baş bölümlerini kesip, ortadan ikiye ayırın ve bir iki kere sudan geçirin. (Kılçık bölümleri çok sert ve belirgin ise; bıçakla alabilirsiniz.)

2. 1 yemek kaşığı unu biraz su ile yıkama kasesinde eritin, içine sirke ve baklaları atın, üzerini su ile doldurun ve bekletin. Baklaları unlu suyun içinde bekletmemiz kararmalarını önleyecektir.

3.  Tencere içinde zeytinyağını ısıtın ve kuzu etlerini suyunu bırakıp, çekene kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış soğanlarını ekleyin 2-3 dk. karıştırarak pembeleştirin. İnce ince doğranmış taze soğanları ve baklaları ekleyerek, 4-5 dk. kısık ateşte soteleyin. Ardından yemeğin üzerini geçmeyecek şekilde suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip, yumuşayana kadar pişirin. (Suyu azalırsa biraz daha ekleyebilirsiniz)

4. Pişirme işleminin son 5 dk. sında, 1 bardak su içersinde kalan 1 yemek kaşığı unu eritin, limon suyunu da ilave edip, yemeğe ekleyin ve bu şekilde pişirin.

5. Sıcak sıcak servis edin.


taze bakla

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: