Şakşukayı bir de cevizli deneyin. Tam bir yaz yemeği tadı nefis.
MALZEMELER:
3 adet patlıcan
2 adet sivri biber
1 su bardağı domates rendesi
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1-2 diş sarımsak
yarım çay bardağı ince dövülmüş ceviz
tuz
kızartmak için zeytinyağı
YAPILIŞI:
1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlayarak, 20 dakika acı tadının kaybolması için bekletin. Ardından yıkayıp kurulayın ve küp küp doğrayın. Aynı şekilde biberleri de aynı büyüklükte doğrayın.
2. Zeytinyağını kızdırın ve yağın içinde bir tutam tuz atın. (kızartmanın fazla yağlı olmamasını ve daha gevrek kızarmasını sağlar) Patlıcanları ve biberleri kızartın. Kağıt peçete konulmuş tabağın içine alıp, bekletin.
3. Domates rendesini 1-2 dakika kaynatın, şeker, sirke, sarımsak ve tuzu ekleyerek sosun koyulaşması için kısık ateşte pişirin. Sos piştikten sonra cevizleri de ilave edin.
4. Kızartmaları servis tabağına alıp üzerine cevizli sosu gezdirin, ılık veya soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder