Etiketler
Balık yemekleri
(4)
Börekler
(15)
cheescakeler
(2)
Çorbalar
(10)
Dolmalar
(3)
Ekmekler
(6)
Et yemekleri
(15)
Hamur İşi Tatlılar
(14)
Hamur işleri
(35)
İkramlıklar
(41)
Kahvaltılıklar
(14)
Kekler
(38)
Köfteler
(12)
Kurabiyeler
(16)
Makarnalar
(2)
Mezeler
(19)
Pastalar
(7)
Pilavlar
(7)
Salatalar
(23)
Sebze yemekleri
(5)
Sütlü tatlılar
(32)
Tatlılar
(32)
Tavuk yemekleri
(4)
Zeytinyağlılar
(5)
1 Aralık 2020 Salı
ANTEPFISTIKLI DONDURMALI KREP
İncecik antepfıstıklı krep içinde dondurma muhteşem oldu. Pazar akşamı stresine iyi gelecektir çünkü damakta bıraktığı tadı tarif bile edemiyorum.
MALZEMELER:
2 adet yumurta
200 ml. süt
3 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 türk kahve fincanı toz antepfıstığı
500 gr. kaymaklı dondurma
YAPILIŞI:
1. Krepi hazırlamak için; süt, yumurta, un, şeker, antepfıstığı ve sıvıyağı iyice çırpın.
2. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin ve soğumaya bırakın. Karışım bitene kadar bu şekilde devam edin.
2. Her bir krebin içine 1 top dondurma yerleştirip, zarf şeklinde kapatın ve ters çevirin. Üzerine biraz daha dondurma koyup servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder