1 Aralık 2020 Salı

MEYVELİ PARFE


parfe

Yaz akşamları için serin mi serin bir tatlı. Çikolata sevenler bu tarifi mutlaka denesin. Hem dondurma gibi soğuk hem çikolatalı hem de içinde çilek var, tam bir mutluluk patlaması yani. Yapılışı da oldukça pratik ve kolay. Hatta önceden hazırlayıp buzluğa bir kaç tane yapıp koymak lazım. İhtiyaç anında kolayca kullanılabilir. 

Afiyet olsun...

MALZEMELER:
1 kutu krema (200 ml)
120 gr. bitter çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
8-10 çilek
2 adet küçük browni (hazır pakette)

Çikolata sos:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
40 gr. bitter çikolata


parfe

YAPILIŞI:
1. Kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ayrı bir kaba parçalara ayırdığınız çikolataları koyun ve üzerine kremayı dökün. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve soğumaya bırakın.

2. Diğer taraftan krem şanti ile soğuk sütü bir kasede çırpın. Soğuyan çikolatayı çırparak kabartın ve üzerine krem şantiyi ilave ederek 1-2 dakika çırpın.

3. Doğranmış meyve, ufalanmış browni parçalarını ekleyin. Karışımı streç film serilmiş derin bir cam kaba boşaltın ve derin dondurucuda donana kadar bekletin.

4. Çikolata sosu için, çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Çikolatayı ilave edip karıştırın. Soğuması için bekletin. Soğuma esnasında sosun kabuk tutması için ara ara sürekli karıştırın.

5. Parfeyi buzluktan çıkarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Ardından sosu dökerek servis edebilirsiniz.




Hiç yorum yok: