1 Aralık 2020 Salı

PİLİÇ TOPKAPI

piliç topkapı




Ramazan ayında iftar davetim için hazırladığım

davet sofralarına çok yakıştırdığım piliç topkapı’nın tarifini vermek istiyorum. Araya giren tatilden dolayı buraya eklemek için ancak fırsat bulabildim.

Tavuğun but bölümü ile iç pilavın birleşiminden ortaya çıkan muhteşem bir ana yemek. Görünüşü harika yapılışı da oldukça kolay.


MALZEMELER:
6 adet piliç but
1 su bardağı pirinç
1 adet irice kuru soğan
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı kuru nane
1 su bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber 

YAPILIŞI:
1.Öncelikle iç pilavın hazırlanması için; soğanları minik minik doğrayın. Bir tencere içinde zeytinyağı ve çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları da ilave edin.
2.Daha önceden yıkanıp süzülmüş olan pirinçleri de ekleyip 2-3 dakika kavurun. Baharatları ve sıcak suyu ekleyerek kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlenmesi için bekleyin.
3.Kasabınızdan piliç butların derileri kalmak şartıyla kemiklerini çıkarttırın ve biraz incelttirerek biftek şeklinde olmasını isteyin.
4. Tavukların iç kısımlarına tuz ve karabiber serperek, bir çorba kasesi içine derili tarafı alta gelecek şeklinde koyun, içine iç pilavı doldurup dışarı taşan tavukları üzerine kapatarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaseyi ters çevirin. Diğer tavuklar içinde aynı işlem uygulayın, üzerine yağlı kağıt kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra yağlı kağıdı kaldırıp üzeri kızarana kadar fırında bırakın.
5. Kızarma işleminden sonra sıcak sıcak servis edin.

Hiç yorum yok: