1 Aralık 2020 Salı

SOYA SOSLU BİBERLİ ET

soya soslu biberli et

Hani o dışarıda yediğimiz özel etler gibi olmasa da evde yapabileceğiniz yumuşacık ve lezzetli bir tarif. Soya sosu marine işleminde etin yumuşaması için büyük rol oynuyor. Eti 4-5 saat veya 1 gece bekletmek çok iyi oluyor. Renkli biberler hem lezzetine hem de görseline katkı sağlıyor. Ben biberin her türlüsünü çok severim özellikle bu renkli biberleri çok severim, karamelize olduklarında ise; yukarıda görüldüğü üzere tadına doyulmuyor. 

Sevgiyle kalın...


MALZEMELER:
3 dilim antrikot (jülyen doğranmış)
1 adet sarı kaliforniya biberi
1 adet kırmızı kaliforniya biberi
1 adet dolmalık biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı soya sosu
deniz tuzu ve karabiber


Marinat için;

2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 dal taze biberiye
2-3 diş sarımsak
karabiber


soya soslu biberli et


YAPILIŞI:

1. Marinat malzemeleri ile etleri karıştırıp, 4-5 saat mümkünse 1 gece buzdolabında bekletin.
2. Bekleme sonunda 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile etleri suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte pişirin. (Biberiye ve sarımsakları ayırıp o şekilde pişirin aksi takdirde biberiyeler yüksek ateşte yanabilir)
3. Ocağın altını kısıp jülyen doğranmış biberleri ve soğanları atın kavurmaya devam edin, biberler hafif yumuşadıktan sonra, soya sosu, tuz ve karabiberi ekleyip bir iki kere daha karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis edin. (Soyu sosu olarak tuzu azaltılmış veya light olanından kullanıyorum, çünkü diğeri çok tuzlu oluyor. Deniz tuzunu da eklerken mutlaka kontrol ederek ekleyin ayrıca deniz tuzu yerine normal tuz da kullanabilirsiniz.)




Hiç yorum yok: