Bir elmalı kurabiye klasiği daha. sevmeyen yoktur herhalde:)
125 gr. tereyağı1 çay bardağı sıvıyağ3 yemek kaşığı yoğurt1 çay bardağı pudra şekeri1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya3 veya 3,5 su bardağı unElmalı harç için;3 adet orta boy elma1 çay bardağı ceviz kırığı1 veya 2 yemek kaşığı toz şeker (elmanın ekşiliğine ve ağız tadınıza göre)1 tatlı kaşığı tarçınYAPILIŞI:1. Oda sıcaklığında olan tüm malzemeyi yoğurun. Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.2. Hamura disk şekli verip, streç filme sarın, buzdolabında 30 dakika bekletin.3. Harç için; kabukları soyulmuş elmaları rendeleyin, toz şeker ile yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin. Ceviz ve tarçını ekleyip soğuması için bekletin. (İyice soğuması çok önemli sıcak harç hamuru yumuşatır)4. Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparıp, unlanmış zeminde oval olarak açın, geniş kenarına harcı koyup bir kere sarın, hamurun kalan kısmını bıçakla aralıklı olarak dikine kesin ve ruloyu sarın, ay şeklini verip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. (Yapılışını bloğa ekleyeceğim)5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. 5 dakika soğuttuktan sonra bolca pudra şekeri serpip, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder