Humusun, salatalar ve mezeler kategorisinde çok yönlü bir konuma sahip olduğunu düşünüyorum. Çünkü, çay sofralarına, et yemeklerine, özellikle deniz mahsullerine çok yakıştığı gibi kendi başına lavaş arasına sürülüp, sumaklı, maydanozlu, soğan karışımı ile harika bir dürüm yapılabilir veya sandviç içine alt baz olarak sürebilir. Ayrıca, aperatif olarak cips veya çiğ sebzelerle servis edilebilir. Birde yapılışı çok kolay, buzlukta önceden haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohutlarınız varsa işiniz 15 dakika da biter. Bu kadar anlattıktan sonra tarife geçsem iyi olacak.MALZEMELER:Humus için;1 su bardağı nohut8 yemek kaşığı tahin1 yemek kaşığı zeytinyağı5-6 yemek kaşığı su1 veya 1,5 adet limon suyu4 diş sarımsak (ezilmiş)1 çay kaşığı kimyonTuz, karabiberSalatası için;maydanoztaze soğancherry domateslimon suyutuzYAPILIŞI:1. Nohutları 1 gece önceden suda bekletin. Ertesi gün nohutları, kabukları çatlayana kadar haşlayın ve kabuklarını soyun.2. Mutfak robotunda tüm humus malzemesini karıştırarak püre haline getirin.3. Maydanoz, taze soğan ve domatesi ince doğrayın. Limon suyu ve tuz ile karıştırın.4. Servis kasesinin ortasına humusu yerleştirip, etrafına salatayı koyun.5. Dilerseniz çam fıstıklarını, zeytinyağı ile kavurup, humusun ortasını çukurlaştırıp ekleyebilirsiniz.
Etiketler
Balık yemekleri
(4)
Börekler
(15)
cheescakeler
(2)
Çorbalar
(10)
Dolmalar
(3)
Ekmekler
(6)
Et yemekleri
(15)
Hamur İşi Tatlılar
(14)
Hamur işleri
(35)
İkramlıklar
(41)
Kahvaltılıklar
(14)
Kekler
(38)
Köfteler
(12)
Kurabiyeler
(16)
Makarnalar
(2)
Mezeler
(19)
Pastalar
(7)
Pilavlar
(7)
Salatalar
(23)
Sebze yemekleri
(5)
Sütlü tatlılar
(32)
Tatlılar
(32)
Tavuk yemekleri
(4)
Zeytinyağlılar
(5)
1 Aralık 2020 Salı
HUMUS
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder