1 Aralık 2020 Salı

MOZZARELLA VE BALSAMİK SOSLU MANTAR

mantar


Mantarı çok severim, genellikle et veya tavuk sote içinde  veya kiremit kap içinde kaşar peynir ile fırında yaparız. Bu tarif,  ana yemeğin yanına hem görüntüsü hem de lezzetiyle renk katıyor. Ayrıca, balsamik sosu daha önce kaynatarak hiç kullanmamıştım, gerçekten çok lezzetli bir sos oluyor:)


Malzemeler:
10 adet iri mantar (ızgaralık kültür mantarı)
mozzeralla pe
cherry domates
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak ezilmiş
Sosu için;
1/4 cup balsamik sirke
2 çay kaşığı kahverengi şeker

Yapılışı:
1. Tereyağını eritip kıyılmış maydanoz ve ezilmiş sarımsak ile karıştırın. Mantarların saplarını koparıp, şapka bölümünün kabuklarını soyun. (Ben yıkamadım kuru bez ile sildim)
2. Mantarların alt tarafına tereyağlı karışımdan sürün. Ters çevirip tepsiye dizin, yağlı karışımın kalanını da içlerine sürün.
3. Dilimlenmiş cherry domates ve mozzeralla peynirlerini mantarların içine dizin. Fırının ızgara bölümünü açarak 8-10 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
4. Mantarlar pişerken sosu hazırlayın. Balsamik sirke ile kahverengi şekeri biraz koyulaşana kadar 5-6 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra biraz daha katılaşacaktır.
5. Fırından çıkan mantarların üzerine sostan döküp ılık veya sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: