1 Aralık 2020 Salı

ŞEKERPARE


şekerpare


Şerbetli tatlılar arasında şekerparenin yeri bende hep farklı olmuştur. Çünkü bu tatlıyı oldum olası hep sevmişimdir. Dolayısıyla şekerpare tarifleri hep dikkatimi çekmiştir. Blog içinde daha önce paylaştığım ve çok beğendiğim bir tarifim vardı.

Geçenlerde bir dergi içinde gördüğüm ve kendime göre bir iki ufak dokunuşla hazırladığım yeni versiyon şekerparem huzurlarınızda. Bu tarifin içinde irmik yoktu,  o nedenle biraz sert oldu ama tadı nefis. Ben yine de irmikli tarifimi tercih ederim. Denemek isteyenler için tarifim;

MALZEMELER:
150 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı badem tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu

YAPILIŞI:
1. Geniş bir kase içinde, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırın. Toz badem ile pudra şekerini ekleyip karışmaya devam edin.
2. Ardından limon kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğiniz şekerparelerin orta kısmına antepfıstığı yerleştirin.
4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan şerbet için şeker ve suyu bir tencerede 30 dakika kaynatın. (son 10 dakikasında limon suyunu ekleyin)
5. Pişen sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok: