27 Kasım 2016 Pazar

ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK


çikolatalı kek

İnanılmaz lezzetli bir kek tarifi vermek istiyorum. Bütün keki yememek için kendimi zor tuttum diyebilirim. Üzerindeki çikolata, kekin dokusu ile mükemmel bir uyum yakaladı. Böyle bir lezzet için zaten fazla söze gerek olmadığını düşünüyorum. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler:
1 + 1/3 su bardağı un
2 yumurta
1/4 su bardağı esmer şeker
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
60 gr tereyağı (erimiş)
1/3 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu için:
100 gr. sütlü çikolata
1/3 su bardağı krema

Yapılışı:
Öncelikle fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.

Kullanacağınız kek kalıbını (çok büyük kalıp olmasın) tereyağı ile yağlayın ve biraz un serpin.

Yumurta ile tüm şekerleri 3-4 dakika yüksek devirde çırpın. Süt ve tereyağını ekleyip,  hafifçe çırpın.

Ayrı bir kap içinde un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp, kek karışımına ilave edin, Tekrar hafifçe çırpıp, ceviz parçalarını da ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.

Kek kalıbınıza döküp, ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayın, ardından kekin kokusu gelmeye başladıktan sonra kürdan ile kontrol ederek fazla kurutmadan fırından çıkarın.

Kremayı ocakta kaynama noktasına getirdikten sonra doğranmış çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar hızlıca karıştırın. Keki kalıpta yarım saat beklettikten sonra servis tabağına çıkarın. O arada soğuyan ve biraz yoğunlaşan çikolata sosunu kekin üzerine gezdirin. Biraz daha dinlendirdikten sonra servis edin.