27 Kasım 2016 Pazar

ÇİKOLATALI CEVİZLİ KURABİYE


kurabiye


Havaların soğuması bana hiç iyi gelmedi, ceviz/çikolata ikilisine fena sardım. Biraz stres atmak için mutfağa girdiğim de ortaya bu minik kurabiyeler çıktı. Hem bu minikleri yuvarlarken hem de yerken stresinizi atacağınızı garanti ediyorum. Ayrıca, kıyır kıyır ve ağızda dağılan bir kurabiye beklentisi olanlar için tam tarifi olduğunu belirtmek isterim.


125 gr. tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz (mercimek büyüklüğünde)
1 çay bardağı sütlü damla çikolata

Yapılışı:

Oda ısısında yumuşamış tereyağını ve yumurtayı krem halinde gelene kadar mikserde çırpın.

Zeytinyağını, pudra şekerini, buğday nişastasını, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin, hafifçe karıştırdıktan sonra kontrollü olarak unu ilave edin.

Pürüzsüz ve yumuşak olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Çok yumuşak olursa 1-2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz. Ancak, hamurun içinde tereyağı olması sebebiyle,  çok fazla yoğurmayın. Aksi takdirde, yağ iyice erimeye başlar ve sürekli un gereksinimi duyarsınız. Bu da hamurun yapısını bozacaktır.

En son ceviz ve çikolatayı ekleyin, fındıktan az büyük olarak yuvarlak form verin. Dilerseniz biraz daha büyük veya dondurma kaşığı kullanarak yine form verebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Ayrıca, kıyır kıyır ve ağızda dağılan bir kurabiye beklentisi olanlar için tam tarifi olduğunu belirtmek isterim.