1 Aralık 2020 Salı

PORTAKALLI, KREM PEYNİRLİ BROWNİ KEK


PORTAKALLI, KREM PEYNİRLİ BROWNİ KEK


Bir kek düşünün hem portakal, hem çikolata, hem de cheescake tadında, muhteşem bir lezzet ortaya çıktı. Kahvenin yanına inanılmaz yakışıyor. Ama biz vanilyalı dondurma ile denedik, lezzeti tavan yaptık. Yapımı zor gibi görünse de, oldukça basit, mutlaka denenmesi gereken iddialı bir reçete olduğunu düşünüyorum. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Krem peynirli karışım:
250 gr. oda sıcaklığında krem peynir
50 gr. toz şeker
2 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
3 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurta

Çikolatalı karışım:
250 gr. bitter çikolata
60 gr. soğuk tereyağı
150 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı  vanilya
2 adet yumurta (2 yemek kaşığı soğuk su ile hafifçe çırpılmış)
75 gr. un

Yapılışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
23 cm. eninde kare bir kek kalıbını yağlayın.

Krem peynir ve şekeri, geniş bir kase içinde mikser ile yüksek hızda krema kıvamına gelinceye dek çırpın. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve nişastayı da karışıma ekleyerek hafifçe karıştırın.

Kaynayan su dolu bir tencere üzerine oturttuğunuz bir kabın içinde çikolata ve tereyağını eritin.(çikolata kabı suya değmemeli, sadece buhar ile eriyecek) Soğuması için bekletin.
Şeker ve vanilyayı, çikolataya ekleyerek karıştırın. Su ile çırptığınız yumurtaları ve ardından unu da ekleyerek karıştırın.

Çikolatalı karışımı kek kalıbına dökün ve yayın. Krem peynirli karışımdan birer yemek kaşığı alarak, çikolatalı karışımın üzerine dökün. Bir spatula ile iki karışımı hafifçe birbiri ile harmanlayarak mermer deseni oluşturun.

Kalıbı fırına vererek kenarları hafifçe kabarana kadar 25-30 dakika pişirin. Keki kalıbın içinde tamamen soğuttuktan sonra kare dilimler halinde servis yapın.

Hiç yorum yok: