4 Aralık 2016 Pazar

KREMALI HAVUÇLU KEK




Yeni yıl temalı post hazırlamayı sevdiğim doğrudur. Hem yeni bir yıla ait umutlar hem de hazırlıkları beni heyecanlandırıyor. Bu sebeple, bizim klasik havuçlu kek biraz format değiştirdi. İyi de oldu çünkü üzerindeki kar görünümlü krema ve nar taneleri, keke ayrı bir lezzet kattı. Bi de ben ceviz yerine fındık kullandım. Böyle de çok güzel oldu. Dilerseniz ceviz kullanabilirsiniz.

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ (240 ml.)
2 su bardağı un (220 gr.)
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
2 büyük havuç
1 su bardağı iri kırılmış fındık

Labneli krema;
200 gr. labne peyniri
1 türk kahve fincanı krema
1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri

Yapılışı:
1. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın. Kek kalıbınızı da tereyağı ile yağlayıp, un serperek bekletin.
2. Yumurta ve şekeri birlikte, iyice karışana kadar çırpın.
3. Yağı ekleyin.
4. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve tarçını birlikte eleyin.
5. Kuru karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve hepsi homojen bir hamur olana kadar çırpın.
6. Havuçları ve fındıkları hamura katın, bir spatula yardımı ile karıştırın.
7. Hazırlamış olduğunuz kalıbınıza dökün ve kek kokusu çıkana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
8. Tel ızgara üzerinde soğutun.
9. Buzdolabından çıkmış kremayı çırpın. Suyu 1 saat önceden süzülmüş labne peyniri ve pudra şekerini ekleyip kabarana kadar çırpın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
10. Soğumuş olan kekinizin üzerine sürüp birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis edin.